song | composer |
Crudup, Wells | |
Charles | |
Williamson | |
Williamson | |
Chapman | |
Wells | |
Whittaker | |
Crudup | |
Parker, Phillips | |
McCollum, Nighthawk | |
11. King Fish Blues | Whittaker |
Little Walter | |
Wells | |
14. The Goat | Williamson |
۱۳۸۸ بهمن ۱۱, یکشنبه
آلبوم : Come On In This House
۱۳۸۸ بهمن ۱۰, شنبه
معرفي نوازنده : Junior Wells
با سازدهني خود روي صحنه مي خراميد و با تكنيك هاي بي مانند خود در سبك شيكاگو بلوز همه را هيپنوتيزم مي كرد . اين از جمله خصوصياتي است كه منتقدان براي "جونيور ولزكپت" متصور شده اند . مردي كه در چهل سال نوازندگي خود از اواخر سال 1950 تا زمان مرگش در سال 1990 در نوازندگي خود طراوت و سرزندگي را حفظ كرد . او نيز مانند بسياري از استادان بلوز اهل ممفيس بود . جايي كه تا سن 12 سالگي و قبل از رفتن به شيكاگو اولين درس هاي سازدهني خود را از "ليتل جونيور پاركر" – نوازنده ي افسانه اي آينده – آموخت . در سال 1950 توانست با ذوق و استعداد بداهه نوازي خود نظر لوييز و ديويد ماير – نوازندگان گيتار- را براي همراهي در يك مهماني جلب كند و اين آغاز تولد گروه " the Deuces" شد كه با ورود Fred Below كه درامر بود نام آن را به the Ace تغيير دادند .
زماني كه ليتل والتر – شرح مطلبش اينجاست –"مودي واترز" را در سال 1952ترك كرد "ولز" توانست جاي او را به سرعت پر كند و با برگشت به اصل موسيقي خود اولين آلبوم هاي سبك شيكاگو بلوز خود را تهيه نمايد . اجراهاي سال بعد او پر حرارت بود . بسيار غمگين با قطعه ي "So All Alone" و بسيار پرتحرك با "Lawdy! Lawdy!" و او توانست چهره ي توفاني خود را به نمايش بگذارد . البته او در همان زمان يك فراري از جنگ نيز محسوب مي شد .
در سال 1975 با پيوستن به تهيه كننده اي به نام "مل لندن" كه بسيار معتبر بود دوران پركاري را از لحاظ ضبط آلبوم آغاز كرد . البته در همين دوران بود كه در برابر صداي گرم و قوي او كمي سازدهني اش تحت تاثير قرار گرفته و به حاشيه رفت اما او در ادامه و با پيوستن به تهيه كنندگان بزرگ توانست آلبوم هاي بسياري از خود به جا بگذارد.
وی می گوید: "می خواستم یک سازدهنی بخرم. ده سنت بیشتر نتوانستم جمع کنم. به مغازه سازفروشی رفتم و آن را امتحان کردم. قیمتش را پرسیدم. پنجاه سنت (نیم دلار) بود. ده سنت پول را روی پیشخوان انداختم. سازدهنی را برداشتم و دررفتم! فروشنده هم دنبالم گذاشت و مرا دست بسته پیش قاضی برد. وقتی قاضی دید که خوب ساز می زنم باقی پول مرد فروشنده را ازجیب خودش داد و اجازه داد من بروم." و اين آغاز راهي بود كه در سال 1977 منجر به كسب جايزه ي " W.C. Handy Blues" براي آلبوم " Come on in This House" به عنوان بهترين آلبوم سبك بلوز شد. او تا آخرين سالهاي عمرش هنگامي كه پا به استوديو مي گذاشت مقتدر ظاهر مي شد و با صدايي كه با سازدهني و آمپلي فاير خود مي ساخت ديگران را مسحور مي كرد . او در سال 1998 بر اثر سرطان درگذشت .
احتمالا نمونه نوازندگي او را در مطلب قبلي شنيده ايد ولي براي مطلب بعدي اگر دوست عزيز و ادمين شبكه ي ما " قاسم اكبرزاده " ياري كند آلبوم Come On In This House را خواهيم داشت
۱۳۸۸ بهمن ۶, سهشنبه
آلبوم : Alone And Acoustic
10. Cut You Loose |
11. Sally Mae |
12. Catfish Blues |
14. Boogie Chillen |
۱۳۸۸ بهمن ۳, شنبه
نمونه صدا : Suzuki Hammond
۱۳۸۸ دی ۲۹, سهشنبه
معرفي آلبوم : The Glory of Gershwin
Original Release Date: September 27, 1994
بازي بزرگان
اين يادبود از گرشوين آنقدر به جا و به موقع بود كه بسياري از هنرمندان براي حضور در آن اعلام آمادگي كردند . ستاره آلبوم كسي نبود جز پير مردي هشتاد ساله با نام "لري آدلر" . يار گرمابه و گلستان "گرشوين" كه درك او از موسيقي دوست قديمي اش و نحوه ي پياده كردن احساس درست با سازدهني باعث شده در اين آلبوم چيزي فراتر از يك اجراي تكنيني بشنويم . آدلر توانسته است روح اصلي موسيقي گرشوين را به خوبي در بين زبانه هاي سازدهني خود اسير كند .
از ميان خوانندگان اين آلبوم افرادي همچون Elvis Costello و Lisa Stansfield ذاتاً توانسته اند با خلاقيت هاي بدون مرز "آدلر" هماهنگ باشند . صداي آلتوي كشدار "استنفيلد" به خوبي كار را برجسته كرده و به خوبي توانسته قابليت هاي خود را در آهنگ "They Can't Take That Away From Me" آشكار كند . "كاستلو" هم با قطعه ي "But Not for Me" توانسته اندوه و شيريني زندگي را در كنار ارائه كند .
بقيه خوانندگان هم گرچه از لحاظ حسي صداي متفاوتي دارند سعي كرده اند خود را با اين قطعات وفق دهند كه البته ناگفته نماند به خوبي از پس اين كار برآمده اند . "پيتر گابريل" با قطعه ي "Summertime " و خواننده ي محبوب من "استينگ" با قطعه ي " Nice Work If You Can Get It" كار خود را از گام خيلي پايين شروع كرده اند به طوري كه ابتدا خيلي سخت مي توان آنها را تشخيص داد ولي كم كم و با پيش رفتن در قطعه ها اجراي آنها به يك اجراي عالي بدل مي شود . "كيت بوش " هم با كشيدن هر چيز جزئي در قطعه ي " The Man I Love " ترانه ي غمگيني را با كمي طعم شيرين جنون مي آميزد . خودم به شخصه يكي از طرفداران اين قطعه هستم.
خوشبختانه در اين آلبوم " جرج مارتين" كه عنوان تهيه كنندگي كار را بر عهده داشته است توانسته اين آهنگ هاي بزرگ را در فروتنانه ترين حالت و ساده ترين شكل تنظيم كند و كار نهايي را به آن نوازنده ي چيره دست افسانه اي "آدلر" و خوانندگان حرفه اي آلبوم بسپارد تا با چاشني خلاقيت خود شنوندگان را به دام جادوي موسيقي گرشوين در آورند.
البته گفته باشم : من وقتي كارت اعتباري و مستر كارت و اينا ندارم و ايران هم توي منطقه ي ممنوعه ي خيلي از شركت هاي پستي است و غيره و ذلك ديگه چطوري مي تونم كپي رايت را قبول داشته باشم و اجرا كنم ؟! بي خيال . اينجا ايرانه . همون كشوري كه توش تهرانه ! همون تهران ؛ يعني شهري كه ....... ! زدم به رپ فارسي
نام قطعات اين آلبوم :
1. Summertime - Larry Adler, Peter Gabriel
2. Do What You Do - Larry Adler, Chris De Burgh
3. Nice Work If You Can Get It - Larry Adler, Sting
4. They Can't Take That Away From Me - Larry Adler, Lisa Stansfield
5. Someone To Watch Over Me / Love Is Here To Stay - Larry Adler, Elton John
6. I've Got A Crush On You - Larry Adler, Carly Simon
7. But Not For Me - Larry Adler, Elvis Costello
8. It Ain't Necessarily So - Larry Adler, Cher
9. The Man I Love - Larry Adler, Kate Bush
10. How Long Has This Been Going On - Larry Adler, Jon Bon Jovi, Richie Sambora
11. Embraceable You - Larry Adler, Oleta Adams
12. Bidin' My Time - Larry Adler, Willard White
13. My Man's Gone Now - Larry Adler, Sinead O'Connor
14. I Got Rhythm - Larry Adler, Robert Palmer
اين آهنگ شماره ي 14 همونيه كه در يكي از پست هاي قبلي معرفي كردم " مطلبي كه مربوط به "ريتم ويلي " مي شد و حسين گفت كه قبل از اون "لري آدلر " اجرا كرده . اولين قطعه ي سازدهني "جز" . حالا من نمي دونم كدوم اولي بودن . بگذريم
15. Somebody Loves Me - Larry Adler, Meat Loaf
16. I'll Build A Stairway To Paradise - Larry Adler, Issy Van Randwyck
17. Summertime - Larry Adler, Courtney Pine
18. Rhapsody In Blue - Larry Adler, George Martin
رولينگ استون – با اندكي تصرف
۱۳۸۸ دی ۲۸, دوشنبه
آموزش سازدهني : معرفي كتاب
Basix Harmonica Method
خروجي آن را مي توانيد بر اساس MIDI يا ساده تنظيم نماييد كه در حالت پيشرفته ي MIDI هم تنظيماتي در اختيار شما قرار مي گيرد .
شما مي توانيد صداي موسيقي زمينه ي سازدهني را بر اساس لايه هايي كه در اختيار شما گذاشته است كم و زياد و يا حتي بطور كامل قطع نماييد و فقط صداي سازدهني را بشنويد . همچنين در هنگام پخش قطعه نت آن را در دو حالت استاندارد و تبلچر مشاهده مي كنيد و نوار رنگي متحرك, نت هاي در جال اجرا را به شما نشان مي دهد . يك سازدهني هم هست كه بر اساس نتي كه در حال اجراست شماره سوراخ نت را روشن مي كند . تقريبا مثل نرم افزار هارپينگ و شما مي توانيد با انتخاب يكي از كيفيت هاي ضبط صداي اين مالتي مديا از امكانات آن استفاده كرده و قطعه ي خود را با تمپوي آهنگ اصلي ادغام نماييد .
يكي از چيزهاي جالبي كه اين كتاب دارد سيستم بسيار جالب تبلچر آن است . مي دانيم كه در حالت تبلچر ما ارزش زماني نت ها را نداريم ولي در اين سيستم به طرز جالبي با كوتاه و بلند كشيدن فلش ها ارزش زماني نت هاي نشان داده شده را نيز مشخص مي نمايد . البته هيچ سيستمي سيستم نت نويس استاندارد نخواهد شد . بنا بر اين هم زمان با اين آموزش كتاب سعي مي كند نت خواني را نيز بصورت ضمني به هنرجويان آموزش دهد .
قيمت خود اصل كتاب با احتساب هزينه پست حدود ده تا پانزده دلار است و براي شما شايد فقط هزينه پست محاسبه شود . براي تهيه اين سي دي هم مي توانيد در همين مطلب كامنت بگذاريد. قابل ذكر اينكه كتاب قبلي با عنوان "آموزش بلوز" براي كليه دوستان علاقه مند ارسال شد .
پانوشت : چون مي خوام ساز بخرم نزديك بود براي فروش بذارمش ! ولي نذاشتم . منتي نيست . عزت زياد
۱۳۸۸ دی ۲۷, یکشنبه
مجموعه لينك سازدهني : سري اول
دوستان خوب هميشه در مواقع حساس به داد آدم مي رسن . نمونه اش اين :
مونده بودم براي پست بعدي چه كار كنم . از طرفي زمان فرصت اينو بهم نداد كه مطلب "ويليام كلارك" را تموم كنم و اميدوارم پيش ميثم بد قول نشم خيلي! – از طرفي دلم نمي خواست علاقه مندهاي سازدهني را خيلي منتظر بذارم . اينجا بود كه bluseharps"" به دادم رسيد . يكي از دوستان من در "كلوپ سازدهني ايرانيان" كه پيشنهاد مي كنم تا ظرفيتش تكميل نشده عضو بشين و حالشو ببرين . به هر حال . با تشكر از "بلوز هارپز" و حسين احمدي (يك وبلاگ خيلي خوب فارسي) و معصومه و مدير كلوپ سازدهني و ..... . البته اين لينك هايي كه اينجاست ممكنه در كلوپ هم معرفي شده باشه و پيشاپيش از موازي كاري احتمالي بوجود آمده عذرخواهي مي كنيم . ولي هدف يه چيزه : آشنايي همه با ساز دهني كه ديگه به قول پويا اگه يه جا اسمش اومد همه نخندن ! يادمون باشه " ساني بوي " با همين سازدهني كاري كرد كه در گرماگرم دوران تبعيض نژادي حتي سفيدپوستان دو آتشه هم برايش دست مي زدند (همان صلوات خودمان) ! اين لينك ها و اين شما و صدالبته ؛ ادامه دارد
http://www.4shared.com/file/177260285/75437d86/Tremolo_Set___Cooleys_-_Sean_S.html
دیاتونیک – صوتی
http://www.brendan-power.com/Play%20Irish%20Music%20on%20the%20Chromatic.htm
http://www.4shared.com/file/177255178/fe52294f/Heatseeker.html
http://www.4shared.com/file/189501983/3393fcde/Missionary_Man.html
یکی از بهترین گروه های راک آمریکایی در دهه 1970 گروه The Band بود. اعضای این گروه تصمیم گرفتن در سال 1978 از هم جدا شوند . اما قبل از جدا شدن کنسرتی برگزار کردن که با حضور هنرمندان مشهوری مانند Bob Dylan ، Eric Clapton ، Muddy Waters ، Neil Young ، Paul Butterfield ، Joni Mitchell و Van Morrsion به یکی از کنسرت های محبوب و خاطره برانگیز دوستداران موسیقی راک بدل شد . خوشبختانه این کنسرت توسط گروهی به کارگردانی مارتین اسکورسیزی (که هم خوره سینما است و هم خوره موسیقی) تصویربرداری شد که هم اکنون به صورت dvd در اختیار علاقه مندان قرار گرفته . یکی از آهنگ های این کنسرت mystery train بود که با حضور paul butterfield در نقش نوازنده سازدهنی و همچنین به عنوان خواننده دوم در کنار levon helm (خواننده و نوازنده درامز گروه) مزین شده بود . یکی از خاطره انگیزترین آهنگ ها برای علاقه مندان موسیقی راک ، موسیقی بلوز ، سازدهنی بلوز و شخص paul butterfield . فوق العاده است!!!
http://www.4shared.com/file/177254583/51ad23b1/Howard_Levy_-_Rosannas_Turquoi.html
آهنگ بسیار زیبای true love با اجرای Lee Oskar :
http://www.4shared.com/file/184940613/b22460b4/lee_oskar__true_love.html
این آهنگ در اصل از آثار Janis Joplin (اولین زن خواننده مطرح در سبک راک) است که در اینجا توسط Cathy Richardson و با همراهی سازدهنی فوق العاده Sugar Blue اجرا شده است:
http://www.4shared.com/file/179369632/e9b17e40/Try__Just_A_Little_Bit_Harder_.html
دیاتونیک – تصویری
http://www.4shared.com/file/179353524/3392ced9/Home_Is_Where_The_Hatred_Is.html
http://www.4shared.com/file/177264257/a181f5b0/Live_2009_-_Yakety_Sax.html
کروماتیک – صوتی
http://www.4shared.com/file/177250451/84adc1b0/Blue_Pacific_Blues.html
http://www.jerryadler.com/recordings.html
http://www.harmonicateaching.com/data/file/Larry-adler.wma
این آهنگ رو Tommy Morgan نوازنده آمریکایی با roy orbison ضبط کرده ، همون خواننده ای که دردهه 1950 آهنگ Oh Pretty Woman را خونده و خیلی طرفدار داشته. آهنگ dream در سال 1963 در آلبوم in dreams منتشر شده و خوشبختانه اخیرا ریمستر و با کیفیت بهتر منتشر شده.
http://www.4shared.com/file/177248710/6d548b24/Dream.html
http://www.4shared.com/file/177246255/9f460f77/He_Aint_Heavy__w_Hollies_1969_.html
http://www.4shared.com/file/178168800/750fac7f/Book.html
http://www.4shared.com/file/179376388/8958b598/3_Views_of_A_Secret.html
http://www.4shared.com/file/189486818/12ba54f5/La_Companera.html
این آهنگ بیکلام رو نورتون بوفالو با سازدهنی کروماتیک اجرا کرده و سبکش رو درست نمیدونم چیه (فکر کنم یه مخلوطی از لاتین و رامبا و جاز باشه) اما خیلی آهنگ قشنگیه.
http://www.4shared.com/file/179373334/54c4d04a/Puerto_De_Azul.html
لینک تورنتش رو میذارم برای کسایی که adsl دارن تا دانلودش کنن:
http://www.4shared.com/file/177253115/f3d2ada8/Touchez_Pas_Au_Grisbi.html
کروماتیک – تصویری
http://www.4shared.com/file/179358012/20167dc5/Toots_Thielemans__Antonio_Serr.html
http://www.4shared.com/file/177257402/fd045cf6/Gypsy_Baron__The_Blue_Danube__.html